Πιο ασφαλές το ταξίδι με αεροπλάνο από την βόλτα στο εμπορικό κέντρο

Πιο ασφαλές το ταξίδι με αεροπλάνο από την βόλτα στο εμπορικό κέντρο


Σε καίριες ερωτήσεις του επιβατικού κοινού σχετικά με την ασφάλεια στις πτήσεις εν μέσω πανδημίας κορονοϊού απαντά η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ με βάση και τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Αναλυτικά, στην ερώτηση εάν υπάρχει ανάγκη μείωσης των αεροπορικών ταξιδιών για να μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης από τον κορονοϊό, η ΙΑΤΑ αναφέρει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Π.Ο.Υ., δεν συνιστά περιορισμούς στα ταξίδια ή στο εμπόριο, παρόλο που πολλές χώρες έχουν λάβει αποφάσεις για τέτοιου είδους μέτρα.

Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει ραγδαία και υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις σχετικά με τις προδιαγραφές ασφάλειας ή απομόνωσης, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ταξίδια.

Aegean αποκλειστικό: Όλες οι πτήσεις για το καλοκαίρι, εσωτερικού-εξωτερικού & οι ακυρώσεις

Ασφάλεια ταξιδιών με αεροπλάνο

Στη συνέχεια, στην ερώτηση εάν είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος προσβολής από ιό σε αεροπλάνο από ότι σε εμπορικό κέντρο ή σε γραφείο, η ΙΑΤΑ εκτιμά ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλότερος. Συγκριτικά, ένα σύγχρονο αεροσκάφος αλλάζει τον αέρα καμπίνας πολύ πιο συχνά από ότι τα γραφεία ή τα καταστήματα. Ο αέρας που παρέχεται στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι φρέσκος ή φιλτράρεται μέσω φίλτρων HEPA της ίδιας αποτελεσματικότητας (99,97% και περισσότερο) για την απομάκρυνση ιών, όπως γίνεται στα χειρουργεία.

κορονοϊός ταξίδι

Σε ένα εμπορικό κέντρο ή σε ένα γραφείο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι εάν κάποιος παραμείνει στο περιβάλλον ενώ έχει προσβληθεί από ιογενή λοίμωξη. Ως εκ τούτου, το κλειδί είναι η διατήρηση της καλής προσωπικής υγιεινής.

Στην ερώτηση του τι μπορούν να κάνουν οι επιβάτες για να προστατευθούν από τον κορονοϊό στο αεροπλάνο, η ΙΑΤΑ τονίζει ότι το εύρος των απλών μέτρων που προτείνει ο Π.Ο.Υ. είναι αποτελεσματικό ακόμη και για τους επιβάτες σε μια πτήση: Προσεκτικό και τακτικό πλύσιμο των χεριών, ή τουλάχιστον απολύμανση των χεριών, αποφυγή αγγίγματος άλλων ανθρώπων, κάλυψη βήχα και φτερνίσματος κι έπειτα απολύμανση των χεριών, αποφυγή ταξιδιών σε περίπτωση αδιαθεσίας και αποφυγή επαφής με οποιονδήποτε φαινομενικά ασθενή.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:Source link

avatar

Μου αρέσει να μπλογκάρω συνέχεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.